LlamaPide cita

Odontopediatria

2 a 6 anys

L'odontopediatria és l'àrea de l'odontologia que té cura de la salut bucal dels més petits de la casa. La prevenció dental des que neix fins que és adolescent és vital per tenir una bona salut dental d'adult.

Odontopediatria

2 a 6 anys

L'odontopediatria és l'àrea de l'odontologia que té cura de la salut bucal dels més petits de la casa. La prevenció dental des que neix fins que és adolescent és vital per tenir una bona salut dental d'adult.

T'ajudem i assessorem perquè creixin amb una boca sana, ja que sabem que cada edat té unes cures específiques:

Tria una edat:

Nens: de 2 a 6 anys

NECESSITATS I CONSELLS 2-6 ANYS

En aquesta franja d'edat el més important és inculcar uns bons hàbits d'higiene, d'aquesta manera evitarem en gran mesura el que pateixin càries.

Tenir cura aquestes primeres dents és molt important tot i que no són les peces definitives. Gràcies a aquestes primeres peces es pot mastegar i parlar correctament. A més, mantenen l'espai suficient per a la sortida de les dents definitives.

Sigui per traumatisme, o bé per qualsevol altre motiu, si es perd una dent de llet de forma no natural, els adjacents poden moure's i provocar una falta d'espai, el que comporta que les dents definitives tinguin una mala sortida provocant maloclusió, dents apinyades o tortes.

MESURES PER A UNA BONA SALUT BUCODENTAL

Es recomana el raspallat dental dues vegades al dia, després de dinar i sempre abans d'anar a dormir a la nit.

Cal no oblidar acudir com a mínim 1 cop a l'any a les nostres clíniques per prevenir o corregir qualsevol patologia.

A més, fem èmfasi que el consum excessiu d'aliments amb gran quantitat de sucre com són els caramels o refrescos, i els aliments cariògens que són aquells que són tous i enganxosos, afavoreix l'aparició de càries.

Evitar aquests aliments és important per evitar l'aparició de càries.

També tenim les primeres ortodòncies infantils i duem a terme prevencions com fluïditzacions i segellats, a més de tractar patologies bucodentals infantils com la gingivitis (inflamació de genives), cirurgia de fre, halitosi i traumatismes dentals, o realitzar protectors bucals per a l'esport.

El raspall ideal per a aquesta edat és un que s'adapti a l'anatomia de la boca i la mà del nen per assegurar un raspallat còmode i que respecti les genives i dents, ja que no tenen una correcta tècnica de raspallat i s'exerceix una forta pressió.

A partir dels 2 anys es recomana la utilització de dentífric, ja que ajudar a prevenir la càries dental i a remineralitzar l'esmalt. La quantitat de dentifrici ha de ser de la mida d'un pèsol.

 
 
MANERA CORRECTA DE RASPALLAR LES DENTS

És important que el nen agafi bons hàbits de raspallat i els apliqui correctament, sempre amb la supervisió d'un adult.

En els 3 primers anys, es pot utilitzar moviments horitzontals de vaivé amb el raspall a 90° sobre la cara de les dents.

A partir dels 3 anys, s'aconsella utilitzar els mateixos moviments horitzontals però amb moviments rotatoris, alternats amb moviments verticals.