LlamaPide cita

Implantologia

Els implants dentals són exactament iguals que les nostres dents naturals pel que ens permeten mastegar amb total comoditat, somriure, parlar i, en definitiva, sentir la mateixa seguretat que amb les nostres pròpies dents.

Implantologia

Els implants dentals són exactament iguals que les nostres dents naturals pel que ens permeten mastegar amb total comoditat, somriure, parlar i, en definitiva, sentir la mateixa seguretat que amb les nostres pròpies dents.

Què és un implant?

Els implants dentals són exactament iguals que les nostres dents naturals pel que ens permeten mastegar amb total comoditat, somriure, parlar i, en definitiva, sentir la mateixa seguretat que amb els nostres propis dents.

Procés d'un tractament d'implantologia dental

1. Diagnòstic i planificació:

El pacient acudeix a la clínica i se li realitza estudi previ a partir d'una sèrie de proves (radiografia panoràmica, Tac dental, ...), per a realitzar un pla de tractament correcte i d'acord a les seves necessitats.

2. Col·locació de l'implant:

Es col·loca l'implant al pacient en una sola sessió mitjançant un procediment indolor, i esperarem un procés d'osteointegració de l'implant dental que dependrà en gran mesura de cada pacient.

3. Planificació de la pròtesi:

Un cop ha finalitzat aquesta oseointegració començarem a planificar la pròtesi dental o corona a mida, perquè s'ajusti a l'estètica i oclusió de cada pacient.

4. Manteniment del tractament:

És molt important un cop acabat el tractament seguir una sèrie de pautes per donar-li durabilitat al tractament realitzat.

 • Acudir a la revisió anual programada per la clínica.
  En aquestes revisions podrem detectar qualsevol problema que pugui evolucionar en una pèrdua de l'implant, ja sigui per una infecció (periimplantitis) o pèrdua òssia.
 • Correcta higiene dental.
  Si veiem en el primer any que no tenim una bona higiene oral, podrem corregir aquest problema per tal de prevenir infeccions futures.
Diagnòstic i planificació
Col·locació de l'implant
Planificació de la pròtesi
Manteniment del tractament

Beneficis dels implants dentals

Els implants dentals són la millor opció per a la reposició d'una dent perduda perque no perjudica els dents veïnes.

Els implants dentals són perdurables i fiables en el temps.

El seu acabat és molt estètic i natural.

És el més semblant a una dent natural, podem menjar qualsevol aliment

 

Pont Fixe sobre Dent Natural

Conseqüències de no reposar peces dentals

Desplaçament de les dents tant superiors com inferiors causa de l'espai existent generat per la peça que falta.

La nostra tendència serà mastegar pel costat que tingui més dents i això generés problemes en l'articulació tempo mandibular (ATM) a causa de la sobrecàrrega.

En utilitzar altres dents per a la masticació, els sobrecarregarem produint debilitat en ells i possiblement la seva pèrdua en un futur.

Perduda d'os a causa de la no estimulació per la falta de dent o implantació.

Aparició de càries i augment de sensibilitat dental a conseqüència de les restes d'aliments que queden entre les dents pel desplaçament dentari.

Aparició de problemes fonètics.

Problemes d'estètica per la falta de peces dentals.

 

Conseqüències de no reposar una peça dental

Què és un transepitelial?

Els transepitelials són un complement de la pròtesi sobre implant que té com a funció la prevenció d'infeccions com pot ser la periimplantitis, millorar la higiene i la durabilitat de l'implant.

Aquest complement va fixat directament a l'implant i realitza la funció principal d'element intermedi entre l'implant dental i la pròtesi dental.

Els transepitelials tenen els següents beneficis:

 • Permeten prendre impressions més precises de les dents.
 • Permeten un correcte ajust entre l'implant i la pròtesi, prevenint així l'entrada de bacteris a la zona de l'implant.
 • Permeten resultats estètics excel·lents.
 • Descarreguen les sobrecàrregues de les forces que fem en els implants dentals

Que és la tecnologia PRGF

Quan es realitza algun tractament d'aquest tipus, aconsellem utilitzar la tecnologia PRGF (Plasma ric en factors de creixement). Gràcies a aquesta tecnologia ajudem a disminuir el temps de cicatrització i minimitzarem les molèsties i la medicació.

Un altre grans avantatge d'utilitzar PRGF en la col·locació d'implants dentals post-extracció, és que reduïm la reabsorció de l'os i de la geniva aconseguint un resultat més estètic, eficaç, segur i a la llarga econòmic

Els beneficis del PRGF en tractament d'implantologia:

 • Millora el procés de cicatrització i ajuda a l'osteointegració de l'implant dental.
 • Menys molèsties i inflamació.
 • Millora el postoperatori per tant, millora la salut dels teixits.

Tipus de tractament amb implants dentals

Els implants dentals els utilitzem a més de substituir dents perdudes, també per rehabilitar arcades completes.

Amb els implants dentals podem realitzar rehabilitacions d'arcades completes a partir de 2 implants per arcada. Aquestes rehabilitacions aniran condicionades amb el tipus de pròtesi a utilitzar i la qualitat òssia de cada pacient. Els nostres professionals aconsellen i assessoren cada pacient perquè sàpiga quin tipus de tractament és el que millor.

Els tipus de pròtesi sobre implants que utilitzem en les nostres clíniques poden ser de 2 implants, 4-6 implants o bé 6-8 implants.